VAG do O1 - prośba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ali
    Drive
    • 2006
    • 91

VAG do O1 - prośba

Od jakiekiegoś czasu (myslę że z tydzień) dochodzi do mych uszy dziwny dzwięk, wydaje mi się ,że wydobywa się on z lewego przedniego koła.Ów dzwięk kojarzy mi się z terkotem (coś jakby plastikowe koło zębate pocierające o inny plastik).Hałas ten słyszalny jest mniej więcej od 40km/h i słyszalny gdzies do 130km/h potem albo zanika albo szum powietrza zabija go.
    I teraz tak:
    - na mój gust nie jest to łożysko (to nie jest wycie)
    - w akcie desperacji ,zdejmowałem oba koła nic nie dojrzałem dziwnego ale ja się nie znam :lol:
    - na oponach nie ma żadnych kamyków ani gwożdźi itp.
    - nic nie ociera (a odgłos jest podobny jakby coś odstawała i ocierało o krecące się koło) , wszystkie plastiki nie naruszone
    - podczas gdu uniosłem auto i kreciłem kołami nie słychać żadnych odgłosów, jedynie gdy koło obracało się raz w lewo raz w prawo słychać było jakiś odgłos, jakby zębatak załapywała
    - z ciekawostek zaobserowowałem, że gdy skręcam lekko kierownicą w prawo hałas zanika, a gdy w lewo nadal go słychać
    - hałas jest równo mierny, nie zmienia się w zależności od użytego biegu, nie ma znaczenia czy wrzucę luz czy wycisnę sprzegło, jest jednostajny i słyszalny przy wiekszych prędkościach - musiałem wyciszyć muzę żeby go w ogóle zlokalizować

Ma ktoś jakiś pomysł?
    Zastanawiam się na ile może być to groźne, chcę wyjechać na week a nie bardzo wiem co to jest - wcześniej wydawało mi się że to sprawa opon, bo mam jeszcze letnie i za sprawą niskich temperatur w ten sposób terkoczą, ale w sobotę było blisko 18 stopni i hałas nadal występował.
    Dzwoniłem do servisu ale oni jak zwykle jak czegos nie dotkną to nie będą wiedzieli....
    Jest O3 1.4 TSI DSG elegance + amazing

była 2008-2014 O2 1.9 BXE
    była 2005-2008 O1 1.9 AHF
  • qwyq
    Classic
    • 2005
    • 39

VAG do O1 - prośba

Mam prośbe. Czy mógłby mi ktoś podesłać na maila albo na priva schemat interfejsu ODB na max-ie albo na transoptorach (pod kierownicą jest 16-pinowe gniazdo) oraz jakiś sprawdzony soft.
    Będę zobowiązany.
    Just Grisza

Komentarz

• gulinski
      Classic
      • 2005
      • 27

polecam www.elektroda.pl znajdziesz tam wszystko co potrzebne

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member